Preu reduït! Holomega Calci - Equisalud - 50 càpsules

Fabricante:

Equisalud Equisalud

Holomega Calci - Equisalud - 50 càpsules

159621

Nou

Salut per articulacions i ossos.

Més detalls

14,93€

IVA inclòs

16,59€ IVA inclòs

-10%

0,30 € / ud

Més informació

Holomega Calci

Remineralitzant per enfortir els ossos i cartílags. L'aportació de calci en forma de bisglicinato ho fa molt més biodisponible.

La dosi recomanada establerta en els països occidentals és de 800 a 1200 mg al dia (adult-nens). En altres cultures s'ha vist que 300 mg al dia són suficients. En aquesta dada caldria considerar l'absorció que cada persona és capaç de tenir per a aquest mineral.

El calci (Ca) és un macromineral que compleix una important funció estructural en el nostre organisme en ser part integrant d'ossos i dents. És molt important que les seves necessitats bàsiques estiguin cobertes durant la infància i adolescència. A més, durant l'embaràs i lactància les necessitats de calci augmenten de manera notable. A la vellesa també és molt important tenir uns nivells adequats de calci en l'organisme, per poder així reposar les pèrdues que es produeixen d'aquest mineral, com per exemple en l'osteoporosi. Per a la fixació del calci en el sistema ossi és necessària la presència de Vitamina D (prendre el sol).

El calci té diverses funcions en el nostre organisme:

  • Forma part de les dents i ossos i contribueix a mantenir-los sans. És necessari per a la coagulació de la sang.
  • Participa a la transmissió de l'impulsnerviós.
  • Té un paper important en la contracció muscular.
  • Estimulació de la secreció hormonal.
  • Contribueix a l'activació d'enzims que serveixen com a mediadors en diferents reaccions químiques.
  • Col·labora en la permeabilitat de les membranes cel·lulars perquè aquestes puguin fer l'intercanvi de substàncies amb el medi (oxigen i nutrients).
  • Participa en l'absorció de vitamina B12.

Del total de calci contingut en els aliments, únicament s'absorbeix entre el 20% -40% del total. La seva absorció millora amb la presència de vitamina D, lactosa, greix, proteïnes, vitamina C i mig àcid. Per aquest motiu els aliments amb millor biodisponibilitat de calci siguin la llet i els derivats lactis.

Les fonts alimentàries principals d'on poder obtenir calci mitjançant la dieta són:

  • La llet, iogurt, formatge i altres derivats lactis.
  • Peixos dels que es pugui menjar les espines (sardines, anxoves, salmó ...), mariscs.
  • Vegetals de fulla verda (cols).
  • Oli de gira-sol. Lleguminoses (llegums, soja).
  • Cacauets, ametlles, sèsam, nous.
  • Aigua de consum.

La manca de calci necessari per al correcte funcionament del nostre organisme pot provocar:


  • osteoporosi queés una disminució de la massa òssia i augment de la fragilitat dels ossos.
  • Raquitisme, baixa mineralització i deformitat òssia.
  • Tetania o alteració en la contracció muscular.

El calci present en els ossos és una reserva per a situacions en les que el calci en sang o teixits està desequilibrat. Del quilo i mig de calci que es troba en l'organisme, un 99% està localitzat en els ossos i dents, conferint duresa. De l'1% restant el 0,2% es troba a la sang i els teixits tous. És molt important que la concentració de calci en la sang i en els teixits es mantingui dins d'uns estrets límits. En aquest sentit els ossos actuen com una reserva de calci que es troba inactiu i del que s'extreu calci quan disminueix la concentració en la sang. Els ossos per tant estan en un estat constant de renovació i descomposició.

Si els nivells de calci en la sang baixen, sigui perquè el calci s'està excretant o s'està dipositant en els teixits, els ossos alliberen calci perquè augmenti la concentració en la sang. Per tant per mantenir uns nivells òptims de calci en ossos i dents cal que aquest mecanisme que controla els nivells de calci en la sang estigui equilibrat. El mecanisme hormonal que manté els nivells de calci en la sang és complex i nombrosos factors el poden desequilibrar. Els excessos de nutrients com el sodi, el fòsfor o el fluor, el consum excessiu de productes lactis, proteïnes d'origen animal i sucres, o la deficiència de minerals com el magnesi, el zinc i el bor desequilibren l'organisme i dificulten l'acumulació de calci en els ossos. El tractament tradicional per frenar la descalcificació dels ossos consisteix a aportar dosis altes de calci amb l'esperança que, en augmentar la ingesta part del calci es podrà aprofitar. Però aquesta mesura no soluciona el problema de fons que és una mala assimilació del calci present en la dieta. A més, una suplementació excessiva de calci quan l'organisme no és capaç d'assimilar-se adequadament pot tenir conseqüències greus derivades de l'acumulació de calci en les artèries, les articulacions o òrgans com el ronyó i el fetge. Quan el calci no s'administra bé, és a dir, quan la dieta no és deficient en calci però aquest no es diposita en els ossos i les dents, és perquè o s'està excretant o s'està acumulant en els teixits tous. L'acumulació de calci en els teixits tous causa artritis, bursitis, espondilitis, càlculs biliars, càlculs renals i arteriosclerosi.

Són importants les mesures correctores per aconseguiruna bona absorció del calci en comptes d'intentar pujar la dosi en excés. Quatre càpsules al dia d'aquest producte aporten 624 mg de calci altament biodisponible. Per aconseguir una bona absorció a nivell intestinal cal que hi hagi una major proporció de flora bacteriana beneficiosa a l'intestí i que la paret intestinal es trobi en bones condicions. La ingesta excessiva de segó, pa integral o espinacs pot dificultar l'absorció del calci a través de la paret intestina, la qual cosa no vol dir que s'hagin de evitar aquests aliments sinó menjar-los amb moderació. La vitamina D augmenta l'absorció intestinal del calci. Bones fonts alimentàries de vitamina D són la clara d'ou i peixos blaus com el salmó, les sardines i la tonyina. Però la major font d'aquesta vitamina és sens dubte l'exposició regular a la llum del sol.

Per millorar el funcionament de la bomba que mou el calci a través de les membranes necessitarem incrementar la ingesta de potassi. Aliments especialment rics en potassi són fruites, verdures de fulla verda, patates, coliflor, llegums, api, tomàquets, cogombres i albergínies. També serà necessari disminuir la sal a la dieta i evitar aliments salats com cacauets, patates fregides, olives, etc. S'ha comprovat que cert factor present en el te, cafè, vi i xocolata impedeix el bon funcionament del transport d'ions a través de la membrana cel·lular induint l'acumulació de sodi i calci. Deficiències de magnesi i zinc disminueixen encara més l'activitat del mecanisme de transport del calci.

Ingredients: Bisglicinato de Calci quelat (≥ 26% calci) 1.026 mg, i Excipients tecnològics (Celulosa microcristal·lina (E-460) 30 mg i Estearat de magnesi (E-572) 5 mg). (3 càpsules aporten 800 mg de Ca). Embolcall: pullulan (polisacàrid d'origen vegetal). No conté gluten ni midó, ni transgènics ni colorants. Apta per a vegetarians, diabètics i pacients amb dietes restrictives.

ingredient Per 2 càpsules % CDR * Per 3 càpsules % CDR *

Bisglicinato de Calci

(Calci)

2052 mg

(533,5 mg)

-

66,7%

3078 mg

(800 mg)

-

100%

[*] CDR: Quantitat diària recomanada.

Utilització: Prendre 2 a 3 càpsules, repartides durant el dia, o segons consell d'un especialista.

Presentació: Envàs de 50 càpsules de 1.180 mg.

Codi de descompte

Promoció vàlida fins al 30/04/2024

Més informació

Fabricants

    Informació

    • Política de cookies
    • Condicions de venda i ús
    • Descompte de benvinguda