Caputxina Planta Cortada (Tropaeolum majus) - 100 grams Expand

Caputxina Planta Cortada (Tropaeolum majus) - 100 grams

Nou

Preu dels 100 grams de planta tallada.

Més detalls

6,05€

Caputxina Planta Cortada (Tropaeolum majus)

Preu dels 100 grams de planta tallada

caputxina
(Tropaelum
majus)

Descripció:
La caputxina és una herba de tiges tendres i retorçats, que creix a manera de enfiladissa. Posseeix unes fulles arrodonides amb llargs pecíols. En les aixelles de les fulles i suportades també per llargs peduncles es formen grans flors color taronja. El fruit és una càpsula en l'interior es troben unes llavors rugoses.
És una espècie originària d'Amèrica del Sud, en concret de la regió dels Andes. Va ser introduïda a Europa al voltant del segle XVII i ràpidament es va estendre el seu cultiu,
principalment com a planta ornamental.
Actualment es cria en tests i jardins per tot Espanya, ja que només requereix terra tova i freqüents regs. A Sud-amèrica es troba en estat silvestre, des de Mèxic fins a Xile.

aplicació:
El component més important d'aquesta planta és un glucòsid que en descompondre allibera una substància anomenada isotiocianat de benzil; aquest compost pot resultar irritant gàstric. En els fulls trobem àcid ascòrbic (vitamina C). En les llavors es forma un oli gras, compost en la seva major part de trierucina; i finalment, en les flors apareixen pigments del grup de les carotinas i una matèria colorant anomenada sorbusina. Totes aquestes substàncies confereixen a la caputxina propietats antibiòtiques, balsàmiques, expectorants, antiescorbútiques i aperitives. Com antibiòtic, s'ha comprovat que és actiu enfront de gran nombre de gèrmens, entre els quals cal destacar estafilococs, estreptococs i salmonel·la. A més, els components de la planta s'eliminen en gran proporció per l'orina i en menor quantitat a través dels pulmons. Per aquesta raó, s'aprofiten les seves propietats desinfectants en infeccions agudes de les vies urinàries i dels
bronquis.
Una altra propietat que s'atribueix a la planta sencera és l'ésser un magnífic estimulant de l'activitat del bulb pilós, prevenint la caiguda del cabell i afavorint el seu creixement.

Administració:
.- Infusió. S'afegeix a una tassa d'aigua bullint una cullerada petita de la planta trossejada; es poden prendre 2 o 3 tasses al dia.
.- Suc fresc. Es recull un grapat de fulles fresques, es renten bé i es piquen en un morter. Posteriorment es esprem al màxim el suc, que s'ha de beure en dejú -uns 100 g per preses com a mínim durant 15 dies.
.- Infusió d'ús extern. Per friccions capil·lars, es prepara una infusió amb 2 g de caputxina per cada 100 g d'aigua. Al mercat és possible trobar un extracte de la planta en forma de xampú, o simplement l'extracte fluid.

Floració i collita:
La caputxina floreix durant la primavera i l'estiu, encara que en determinades zones pot començar a obrir-se molt abans. De la recol·lecció interessa la planta sencera. A més de les seves virtuts medicinals, és una exquisida herba comestible, molt apreciada a Amèrica del Sud.
Es menja tota la planta en amanida, sola o barrejada amb enciam o escarola; també els fruits sense madurar, macerats en vinagre i sal, són un bon aperitiu. I finalment, les fulles s'afegeixen a sopes, el que les dóna un agradable sabor. La facilitat de cultiu permet disposar d'aquesta planta durant tot l'estiu, sent per això una verdura molt apreciada en èpoques on escassegen altres herbes comestibles més comuns.

Codi de descompte

Ofertes

Promoció vàlida fins al 25/09/2019

Més informació

Fabricants

    Informació

    • Política de cookies
    • Com comprar
    • Formes de pagament
    • Condicions de venda
    • Condicions d'ús
    • Política de privacitat
    • Condicions d'enviament
    • Descompte de benvinguda
    Accept

    Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva l'experiència de navegació. Si us plau, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la política de cookies.